Organisatie

Onze klant is gevestigd in de gemeente Utrechts en heeft vele opdrachten door het land heen rondom Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Op het gebied van Java, PHP, Front-end en natuurlijk .NET pakken zij veel interessante opdrachten op en leveren zij een topservice. De service die zij verlenen is zo professioneel dat ze zelfs klanten hebben als de overheid, gemeenten en TNT. Ze begrijpen dat ieder medewerker een eigen kracht heef en afhankelijk daarvan zoeken ze een passende opdracht bij jou.

Naast opdrachten bij de klant hebben ze ook inhouse projecten waar ontwikkelaars aan werken. Daarbij kun je denken aan een applicatie waarmee mensen hun ziektekostendeclaratie handig kunnen indienen. Intern verzorgen ze nu ook voor KPN ook de hele frontend. Als je kijkt naar exteren projecten, zal je bij je klant op locatie werken aan webdevelopment opdrachten voor uiteenlopende bedrijven. De duur van deze projecten wordt in overleg met jou besloten en is afhankelijk van jouw voorkeur.

Het leuke hieraan is dat je jouw collega’s ook weleens bij de klant ziet verschijnen en dat je regelmatig meet-ups hebt, waarbij nieuwe technologieën worden besproken. De afgelopen keer stonden de nieuwe ontwikkelingen in Reject, Typescript en Angular2 centraal. Je mag hier altijd jouw eigen inbreng in geven en zelf initiëren om een bepaald onderwerp te bespreken. Elke kerst organiseren ze een gezellige dag en je houdt regelmatig contact met collega’s. Dit contact blijft hecht omdat het een kleine organisatie is met ongeveer veertig medewerkers en het geen immens grote organisatie is. Je kent dus iedereen bij naam. De gemiddelde leeftijd is 30-35, maar er zijn ook wat jongeren en oudere werknemers.

Naast dit alles is het ook kenmerkend voor deze organisatie dat ze ondanks hun succes heel informeel te werk gaan. Voor hun is hiërarchie een vreemd woord. Intern spelen ze elke middag een potje zaalvoetbal. Gewoon gezellig met de eigenaren en collega’s!

Functie
Afhankelijk van jouw werkniveau wordt jouw pad uitgestippeld. Als je een junior ontwikkelaar bent, dan zal je eerst meer projecten intern gaan oppakken. Ben jij meer een ervaren ontwikkelaar? Dan kun je al sneller op opdracht bij de klant. De opdrachtduur verschilt per klant maar gemiddeld genomen duren opdrachten drie tot zes maanden, maar er zijn ook werknemers die al vier jaar op een opdracht zitten omdat ze het daar zo leuk vinden. In overleg is dus alles mogelijk! Qua ontwikkeling kun je hier ook trainingen volgen als je dat wilt en als jij goed je best doet bij een opdracht kun je daar ook doorgroeien tot lead. Als Junior kun je hier een duik in het diepe nemen en jouw carrière een kickstart geven, maar ook voor meer ervaren ontwikkelaars biedt dit interessante kansen!

Woon jij nabij de Randstad en wil je jouw kennis verbreden? Dan is dit een uitstekende optie. Bij binnenkomst zal je je meteen thuis voelen door de informele no-nonsense sfeer. Waarschijnlijk zie je nog wat mensen zaalvoetballen en kun je zelf ook een potje meedoen!

Functie eisen

·         HBO werk- en denkniveau;

·         Kennis van C#;

·         Kennis van ASP.NET MVC is een pré;

·         Kennis van WCF, Webservice is een pré;

·         Betrokkenheid bij klantprocessen en een vlotte babbel;

·         Je beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in geschrift als verbaal.

Aanbod

·         Een uitstekend markconform salaris;

·         Lease auto van de zaak of NS business card afhankelijk van jouw voorkeur;

·         Eindejaarsbonus;

·         Goede pensioenvoorziening inclusief gesprek met pensioenadviseur;

·         Laptop van de zaak;

·         Telefoonvergoeding;

·         26 vakantiedagen.

Solliciteer op deze vacature

Waarom zaken doen met CT Recruitment?
Kennis
Kennis op vakgebied
CTR behandelt haar kandidaten als haar meest kostbare bezit, door middel van verbinding en loyaliteit, terwijl we streven naar de beste match tussen functie en organisatie voor het individu.
Ervaren
Ervaren team
CTR bestaat uit een team van gedreven medewerkers. In ons dagelijkse werk maken we gebruik van onze bedrijfsvisie en kernwaarden om onze servicebelofte te allen tijde waar te maken.
Mogelijkheden
Mogelijkheden
We leggen onze focus op de relatie met onze klanten; door goed te begrijpen wat zij belangrijk vinden en welke eisen zij stellen aan kandidaten.